Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2008 22:54 - Кабала
Автор: pitwasilew Категория: Други   
Прочетен: 2204 Коментари: 6 Гласове:
3



imageЧували ли сте за кабала? Ако Вашият отговор е „Да”, то аз веднага ще ви попитам: „Какво?”. Ако отговорите с „Не”, аз ще Ви попитам:”Какво искате да чуете за нея?” 

            Моля Ви за повечко търпение. Моля Ви да не прибързвате с изводите и да си мислите „Кой е този, който само пита!?”.  

            И стига чудене и умуване! Веднага превеждам отговора на основният въпрос, даден ни от Великият кабалист на двадесети век Баал Сулам:

  „ Тази мъдрост не е нито повече, нито по-малко последователност от корени, които се спускат според причина и ефект, по постоянни, определени закони, съединявайки се в единствена, възвишена цел, която е описана като „разкриване на Божествената Му същност към Неговите създания в този свят”.

 

 



Гласувай:
3



Следващ постинг

1. strianakiev - Много интересно ...
13.08.2008 14:38
Моля продължете. Кажете нещо повече за Баал Сулам. Ще прочета с удоволствие. Това, което пишете има много синтезиран вид и е трудно човек да се ориентира. Говорите за корени, които се спускат според причина и ефект за закони,...очаквам да направите по обстойна публикация. Много се говори днес за Кабала дори Мадона учи тази мъдрост и твърди, че се чувства много добре. Доколко може да се вярва на твърдението и че кабала е променила живота и?
цитирай
2. watchtowerman - Бих искал
14.08.2008 20:45
да науча повече...
цитирай
3. pitwasilew - Единен организъм
19.08.2008 09:31
Трудно е да живеем в този матерериален свят и да вярваме, че има друг свят-духовния. Можем да си представяме, че има такъв. Или казано по друг начин всеки човек, в определен момент от живота си си задава въпросът има ли сила която ни управява, защо живея аз, защо се раждам, защо умирам, има ли живот след смъртта, какво е съдбата и съществува ли тя. Е не при всички това е така. Голяма част от хората просто стоят и живеят. Живеят за да увеличат парите си, за да се забавляват с приятелите си, за да направят кариера и т.н. и на тях изобщо не им минава мисълта защо го правят-те просто го правят. Но така или иначе, ние сме подвалстни на сили и закони от които зависи нашият живот и всичко което ние постигаме е възможно благодарение на тях, защото "те ни позволяват". Кой на тази земя "се отнася" към всичко неживо и живо по един и същ начин? Само Природата. За всичко трябва да сме благодарни на нея. Благодарение на законите, който действат или съществуват в нея е създаден нашият свят, а ние жиеем в него и се подчиняваме на законите му благодарение, на което градим обществото си. Може да се приведе и пример с човешкият организъм. Както е прието да се казва организмът е съвкупност от клетки, обединени в различни органи, в зависимост от строежа и функциите си, а органите са обединени в системи, които функционират съгласувано помежду си за да може организмът да расте, да се развива, да се разможава. Ясно е, че всяка клетка в организма се подчинява на някакви закони или взаимоотношения. Всяка клетка зависи от останалите клетки в организма и обратно. Всяка клетка работи за останалите и останалите клетки работят за нея. Това става благодарение на сложни междуклетъчни взаимоотношения на органите от различните системи. Целта е една - нормалното функциониране на единния организъм. Баал Сулам е духовното име на Йеуда Лейб Алеви Ашлаг, дадено му за постиженията които има в постигането на природния или божествения закон-а те са най-високите. Ще си позволя да направя сравнение. Баал Сулам е като Алберт Айнщайн за физиката, като Д. Менделеев за химията, като Уотсън и Крик за биологията. За Мадона зная само, че е един от творците в съвременната северноамериканска култура. Не считам също, че начинът на живот трябва да се определя като добър или лош, в зависимост от практикуването на духовни практики. Исус Христос е бил дърводелец и син божи, но последните дни от живота му са били трагични според историята.
цитирай
4. zulu - впечатляващо!!
07.09.2008 11:24
и аз ще чакам продължение на темата!! :))
цитирай
5. strianakiev - Очаквам с нетърпение продължението..
31.05.2009 18:22
Много месеци минаха от последната Ви публикация и интереса ми спадна..Моля продължете...
цитирай
6. strianakiev - Станахме вече двама....
16.04.2010 11:40
Моля продължете темата....Споменахте имена на доста хора, но не казахте къде можем да научим повече за тях....след едни месец ще отбележим една година в която ние търпеливо очакваме да напишете още за Кабала...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitwasilew
Категория: Туризъм
Прочетен: 387600
Постинги: 91
Коментари: 303
Гласове: 3048
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол